Waar moet u op letten?

Bij de aankoop of het bezit van een schip zijn er veel zaken waar u op moet letten.

Het registreren van een schip bij het Kadaster (teboekstelling) is niet altijd verplicht.

  1. Ook voor schepen die niet verplicht hoeven te worden geregistreerd in het Kadaster is teboekstelling toch raadzaam bijvoorbeeld als u een schip in aanbouw bezit en het schip op een scheepswerf ligt. Bij faillissement van de scheepswerf kunt u dan aantonen dat het schip van u is. Wordt het schip gebruikt als onderpand voor een hypotheek dan is registratie altijd nodig.

  2. Hoe weet u zeker of de verkoper van de boot daartoe ook bevoegd is ? Wij hebben toegang tot registers en kunnen voor u nakijken wie de eigenaar is.

  3. Voor de teboekstelling van uw schip hebben wij een kopie van uw legitimatiebewijs nodig, de originele koopovereenkomst, factuur of eigendomsbewijs van het schip en de specificaties van schip zoals afmeting en inrichting, hiervoor zijn speciale formulieren van het kadaster.

  4. Voor de hypotheekakte moeten wij beschikken over een kopie van uw legitimatiebewijs en de opdrachtbrief van de hypotheekbank.

  5. Voor de leveringsakte hebben wij nodig (indien aanwezig) de koopakte, het brandmerk (registratienummer bij het kadaster).

Wilt u meer weten? Wij maken graag een afspraak met u. Bel ons of klik op de link onder het kopje “Meer informatie” en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.