Zorgen om geringe toename bouwkundige keuringen

In een koopovereenkomst staat sinds 1 februari 2018 standaard een voorbehoud voor een bouwkundige keuring. Wordt dit voorbehoud niet opgenomen, dan is het verplicht om expliciet de reden daarvoor in de koopovereenkomst te beschrijven. In de praktijk heeft dit volgens BIJN.nl geleid tot een stijging van slechts 6 procent van het aantal bouwkundige keuringen. Dat baart Nijboer zorgen. Hij wil graag van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kajsa Ollongren, weten hoe het mogelijk is dat in driekwart van de gevallen geen bouwkundige keuring is opgenomen in de koopovereenkomst.

Nijboer wil verder weten of de minister zich ook zorgen maakt dat, door de oververhitting van de woningmarkt, kopers worden gedwongen om een bouwtechnische keuring te schrappen. Als dat zo is, wil hij dat de minister actie onderneemt om huizenkopers beter te beschermen tegen miskopen.

Wilt u meer weten over het opstellen van een juridisch sluitende koopovereenkomst? Bel ons voor het maken van een afspraak.